Asadar, cum sa iti promovezi afacerea pe internet?
In primul rand este nevoie de un website. Desi de obicei de aceste detalii se ocupa firma care creeaza websiteul va voi spune mai pe larg cateva lucruri despre ce este necesar pentru a avea un website online. Adresa la care se gaseste un website se numeste domeniu, de exemplu www.test.ro . Domeniile cu extensia .ro erau achizitionate pe perioada nelimitata insa de la data de 1 martie 2018 aceste domenii vor putea fi achizitionate pe o perioada de minim 1 an si maxim 10 ani. Dupa ce este construit websiteul este necesara gazduirea sa pe un server. Gazduirea este un serviciu ieftin cu preturi incepand de la aproximativ 1 euro pe luna.
Pentru ca website-ul sa fie vizibil potentialilor clienti este nevoie sa fie promovat intr-un fel. Din punctul meu de vedere sunt 2 optiuni cand vine vorba de promovare.
1. Promovare platita , apeland, de exemplu, la serviciile oferite de google sau facebook. Google ofera serviciul contra cost google adwords prin care puteti face ca un anunt cu link catre siteul dumneavoastra sa apara pe prima pagina a rezultatelor la cautarea anumitor cuvinte cheie.
Un alt serviciu de promovare google este display network. O reclama cu link catre site-ul dumneavoastra este afisat pe site-uri din reteaua google care sunt inrudite cu site-ul dumneavoastra din punct de vedere al domeniului de activitate. De asemenea , reclama mai este afisata pe site-uri din reteaua google utilizatorilor care in trecut au cautat, in motorul de cautare google, cuvinte ce au legatura cu domeniul dumneavoastra.
Atat serviciul google adwords cat si display network percepe un tarif doar cand se da click pe reclama.
De asemenea si Facebook ofera posibilitatea sa va faceti cunoscut websiteul prin niste anunturi pe care le puteti personaliza. Pentru aceste anunturi Facebook va permite sa alegeti un anumit public tinta in functia de localitatea si grupul de varsta pe care doriti sa il vizati.
2. O a doua forma de promovare este cea gratuita.
O modalitate de a face acest lucru este sa aveti multe pagini pe site si eventual si o sectiune de blog unde sa adaugati mereu continut nou astfel incat websiteul dumneavoastra sa creasca si sa poata fi gasit in motoarele de cautare google la cat mai multe cuvinte cheie. Va recomand sa cititi si acest articol Cum optimizam un website pentru motoarele de cautare? deoarece aveti acolo informatii ce va pot fi de ajutor in eforturile dumneavoastra de promovare a website-ului.
O zi buna va urez si numai bine!
Data publicarii articolului 21.01.2019 autorul articolului: Albu StefanCuvinte cheie: